Най-хубавото в нашата професия

25 Мрт 2013 от Svetla, 4 Коментари »

Често сме си говорили с колеги, че едно от най-хубавите неща в професията на обучителя е, че за да си истински професионалист, самият ти  трябва непрекъснато да учиш. Е, напоследък ми е тръгнало на обучения – кое от кое по-интересно. Втората половина на 2012 посветих на едно интензивно и обогатяващо онлайн обучение за обучители на ZamyatSeminare. Днес започвам онлайн курс по рисуване на красиви фличарти, воден от Сандра Диркс, за чийто коледни видеоуроци по рисуване за тренери сме писали тук. С нетърпение очаквам да чуя за нови техники и да се захвана с изпълнението на задачите, които Сандра ще ни дава през следващите шест седмици. Курсът ми по рисуване още няма да е приключил, когато ще започне толкова чаканото от мен и от много колеги в Пловдив обучение по сугестопедично преподаване, водени лично от Ванина Бодурова, ученичка на проф. Георги Лозанов.

Снимка: http://www.apprenti.de

Снимка: http://www.apprenti.de

Ако не ми мине котка път, до края на тази година се надявам да завърша и един курс по психология и един курс за творчество, иновации и промяна, предлагани от Coursera. И може би най-екзотичният момент от плана ми за обучение тази година – курсът по “научно” готвене, който започва наесен и който открих отново в Coursera.

Обещавам да споделям впечатления, а в замяна очаквам да ми стискате палци да имам енергията да завърша успешно всички обучения, в които съм си наумила да се включа и, разбира се, едновеременно с това да успявам да се спрявам с успех с воденето и на моите си, любими ми, обучения. А там също ври и кипи от нови идеи – за тях ще споделя съвсем скоро.

Tags: , , , ,


4 коментари

 1. Emil Minev каза:

  А нещо за рисуване на Английски няма ли?

 2. mosaic каза:

  Има, разбира се. Първото, за което се сещам, са тези видео уроци: http://mosaicafe.com/?p=578. A можеш да се абонираш и за този нюзлетър: http://graphicsmadeeasy.co.uk – всеки ден получаваш по една идея. Остава само да ти пожелая приятно рисуване :-)

 3. mosaic каза:

  Тази сутрин случайно поаднах на този блог по темата, изглежда много обещаващ: http://envizualize.com/blog/.

 4. Вера каза:

  А немски еквивалент на Coursera или подобни достъпни курсове на немски?
  Много мерси!

Напиши коментар

*

Archives

Тагове

инструменти лично ЕС други блогове манифест образование Юнг програма за обучение интересно четиво ръкоделие презентации лично развитие език на тялото събитие TED училище рисуване за презентатори остроумие BGtrainers личности онлайн обучение семинари запознаване инструкции видео преглед на наученото сугестопедия коучинг работа по групи клиенти място за игра упражнения Коледа вдъхновение визуално мислене цветове elevator pitch обратна връзка представяне на статистика приказки водене на разговор красота игра учебно помагало Япония конференции събиране по групи реторика за деца тест MOOC творческо мислене интересни проекти FLOW полезни съвети вземане на решения забавление емпатия фотография инструмент